Vad är Crossfit

Vad är Crossfit ?

CrossFit som träningsform kretsar kring naturliga rörelser. Vi gör sådant som efterliknar de fysiska utmaningar som mötte våra förfäder: sitta ned och stå upp, springa, lyfta, kasta, klättra, hoppa, knuffa och släpa.


Vi har de här rörelserna i oss naturligt och de ligger till grund för de övningar som strävar efter att bemästra inom CrossFit.


Det finns lika många versioner av denna träningsform som det finns tränare som lär ut den. Det finns varianter som är riktade mot särskilda mål som t.ex. långdistans-lopp, kraftsporter, styrka, storlek, tyngd-lyftning, simning, gymnastik, golf, m.m.


Det kan låta luddigt men grundprincipen är dock den samma:


Konstant varierade funktionella rörelser utförda med hög intensitet.


Och detta för att uppnå fysisk prestationsförmåga. Alltså att bli så allsidig som möjligt med lika stor förmåga i var och en av följande fysiska färdigheter:

– Rörlighet

– Kondition

– Uthållighet

– Styrka

– Snabbhet

– Explosivitet

– Smidighet

– Koordination

– Precision

– Balans


Vi söker arbetskapacitet i alla tänkbara rörelser och olika långa utmaningar. Träningen sker med t.ex. skivstång, hantlar, kettlebells, räcke, klättringsrep, hopprep, romerska ringar, medicinbollar och andra enkla redskap.


Med andra ord så är CrossFit som träningsmetod inte ett exakt program eller schema, utan snarare principer som träningen baseras på.


Fler frågor:


Varför träna här?


Hitta hit?


Vem är vi som coachar?


Vad kostar det?


Vanliga frågor?


" Styrka, snabbhet & explosivitet med Dig i centrum "